Blog

Lucie Bártová

Celkový příspěvek: 
17 822 Kč
Pomohl celkem 1 dárce

2023

 

 

Maminka je samoživitelka, která od 12/2022 pečuje o syna (20 měsíců), který se nachází ve vigilním kómatu. Ve vigilním kómatu se ocitl po rozpojení shuntu. Příspěvek na péči byl podán 01/2023, ovšem doposud není vyjádření. Maminka má na měsíc 20 000 korun. Hodně věcí potřebuje maminka vyřizovat přes email, ale nemá nyní k dispozici funkční notebook a mobil je prasklý a nefunguje, jak by měl.

Příspěvek byl poskytnut na zakoupení mobilního telefonu, notebooku a tiskárny.

Dominik Veselý

Celkový příspěvek: 
7 956 Kč
Pomohl celkem 1 dárce

2023

 

 

Dominik je téměř 8letý chlapec s autismem, který má svůj svět. Je zcela neverbální. Neji normální pevnou stravu a tak je maminka nucena kupovat drahou nutriční výživu ve formě nutridrinku. S Dominikem žijí od jeho narození sami a tak je pro ně velmi náročné hradit tuto mléčnou stravu. Žijí pouze z dávek od státu. Když uhradí Dominikovu stravu, chybí finance hned někde jinde, např. na úhradu poplatku za bydlení apod.

Příspěvek byl poskytnut na zakoupení speciální nutriční výživy.

Eva Minárová

Celkový příspěvek: 
13 665 Kč
Pomohl celkem 1 dárce

2023

 

 

Eva je s dcerkou sama, otec není uveden v RL, proto výživné nepobírá. Má příležitostnou pomoc rodičů, ale bohužel jí je čím dál tím méně. Oba jsou již důchodového věku a maminka je navíc po těžké autonehodě. Pracuje na DPČ jako administrativní pracovník, bydlíme v nájmu v Praze. Ráda by si našla práci i na HPP, ale dcerka často marodí, tak je to zatím téměř nemožné. Z tohoto důvodu jim pojišťovna schválila pro dceru v srpnu 3 týdenní ozdravný pobyt ve Špindlerově Mlýně. Bohužel jako její doprovod pobyt maminka hrazen nemá. 

Příspěvek byl poskytnut na uhrazení doprovodu v dětské léčebně.

Veronika Heltová

Celkový příspěvek: 
6 250 Kč
Pomohl celkem 1 dárce

2023

 

 

Verunka se narodila s Marfanovým syndromem. Je to veselá holčička, ráda chodí do školky, které si zatím moc neužila kvůli častým nemocem.Má velmi špatný zrak (mínus 25 dioptrií). Nosí kontaktní čočky a na to ještě brýle. Je po operaci očí, která měla zamezit zhoršení vady zraku. Dále má těžkou deformitu páteře. Je po několika operacích páteře, musí nosit ortézu na tělíčko. Ve svých skoro 7 letech již prodělala dvě operace srdce. Na podzimu roku 2022 podstoupila dvě těžké operace. Verunka má ještě mladšího brášku Dominika (4 roky). Ten byl od bohužel kvůli dlouhé hospitalizaci odloučen.

Verunka se chystá koncem dubna 2023 do lázní do Teplic nad Bečvou. Ráda by, aby bráška jel taky, ale jeho pobyt by už nebyl hrazený zdravotní pojišťovnou.

 Příspěvek byl poskytnut na financování lázeňského pobytu pro brášku Dominika.

Rayan Malkhasyan

Celkový příspěvek: 
19 954 Kč
Pomohl celkem 1 dárce

2023

 

 

Rayan je osmiměsíční chlapec, který má syndrom krátkého střeva - parenterální výživu. Z Fakultní nemocnice byl propuštěn v lednu 2023, maminka se nyní o syna stará v domácím prostředí, nicméně jeho zdravotní stav vyžaduje neustálé lékařské kontroly na specializoavaných pracovištích. Ryan je po opakovaných operačních zákrocích střev, zajištěn choan- stomií. Rodinná situace je poměrně komplikovaná. Otec s rodinou nežije,  o syna projevuje zájem pouze občas.

Rodina čerpá příspěvek od Nadace Dobrý Anděl, další příjem jsou alimenty na starší dceru. Aktuálně jiné příjmy rodina nemá. Matka v ČR pracuje 17 let, pobírala peněžitou pomoc v mateřství, která však již skončila. Je podána žádost o rodičovský příspěvek, příspěvek na bydlení a přídavky na děti. Dosud proces není u konce a může trvat řadu týdnů až měsíců. Úřad požaduje stále dokládat důkazní prostředky o biologickém otci atd. Přesto zatím není možné příspěvky přiznat, úřad po mamince žádá doložit čestné prohlášení a důkazní prostředky, že s nimi biologický otec nežije v jedné domácnosti. Momentálně rodina nemá na úhradu zdravotního materiálu.

 Příspěvek byl poskytnut na zakoupení zdravotního materiálu pro stomii.